© RM Relining AB   |   Mätarvägen 14, 19637 Kungsängen, 08-41951968   |   Orgnr 559024-5527   |   info@rmrelining.se   | Sitemap

Trygga_Företag_Logotyp.png

TJÄNSTER

             RELINING

Relining även kallad rörfodring har två metoder, strumpmetoden eller lösplatsmetoden/sprutmetoden. Vi på RM Relining & Bygg AB kan erbjuda våra kunder båda metoder. 


Strumpmetoden innebär att man sprutar in en mjuk strumpa av epoximättad polyesterfilt i det befintliga röret. Strumpan blåses sedan upp med tryckluft så att den håller formen medan den stelnar vilket tar ca 6-24 timmar beroende på temperaturen runt röret som renoveras. När epoxystrumpan sedan stelnat har det skapats ett nytt självstående rör i det befintliga röret som får samma livslängd som ett helt nytt rör. 


Lösplastmetoden/sprutmetoden innebär att man sprutar insidan av det befintliga röret med en plast eller färg och på så sätt skapar ett nytt rör inuti det gamla röret. Metoden fungerar bra på rör med små dimensioner, men fungerar dåligt på rör som det gått hål på eller har andra omfattande skador. RM Relining & Bygg AB lämnar 5 års garanti på utförd relining med lösplastmetoden/sprutmetoden. 

 
             RENSNING

När det inte räcker att spola avloppen för att få bort stopp, så krävs mekanisk rensning med kedjor och andra verktyg för att få bort stoppet.

 
             SPOLNING

Det första man gör när det är stopp i avloppet är att försöka spola bort stoppet med hjälp av hett vatten under högt tryck

 
             INSPEKTION

Filmning av rören invändigt görs för att kunna fastställa skicket och funktionen på de befintliga rören samt för att kunna upptäcka orsaken till stopp eller andra problem.